Beneficii

Câteva motive pentru a consuma suc de mere:

  1. Plamani sanatosi. Sucul natural de mere contine antioxidanti puternici, cu proprietati antiimflamatorii si anti-histaminice. De asemenea, studiile indica faptul ca nivelul ridicat de bioflavonoidele si acizii fenolici ajuta la ameliorarea inflamatiei cailor respiratorii, ajutand foarte mult astfel la atenuarea simptomelor de astm si intarirea sistemului respirator.
  2. Ficatul sanatos. Sucul de mere ajuta ficatul sa elimine toxinele din organism. Datorita PH-ului alcalin si a continutului de acid malic, permite deschiderea si curatarea canalelor biliare ce trec prin ficat, regland in acelasi timp functiile hepatica si biliara.
  3. Inima sanatoasa. Merele sunt o foarte buna sursa de antioxidanti, necesari sanatatii sistemului cardio-vascular. In plus merele ofera organismului mineralele necesare precum potasiul, un mineral necesar sanatatii inimii.
  4. Intareste oasele. Sucul de mere contine vitamina C, fier si boron intr-o combinatie apoape perfecta pentru mentinerea sanatatii sistemului osos.
  5. Intareste imunitatea. Continutul crescut de vitamina C face ca sucul de mere sa poata fi considerat unul dintre principalii aliati in prevenirea afectiunilor specifice sezonului rece.
  6. Relaxare musculara: Merele sunt foarte bogate in acid malic. Acesta imbunatateste puterea musculara, performanta si recuperarea dupa antrenament. Restabileste energia corpului si incurajeaza activitatile mentale.
  7. Reduce colesterolul. Un important beneficiu al sucului de mere este acela de a-ti echilibra nivelul colesterolului din sange. In spatele majoritatii bolilor cardio-vasculare, se afla nivelul ridicat al colesterolului. Poti sa previi bolile de inima daca  bei zilnic un pahar de suc de mere sau daca mananci fructele proaspete.